Thursday, September 29, 2011

Pavlova... MARVELOSA!!

assalamualaikum...


 PAVLOVA
 
raya sudah abih.. :'( final exam pon da dekat... minggu ni aku sibok berkoir untuk hari konvokesyen form 5 sabtu ni... n tengah sibuk wat folio akaun! ni aku baru balik dari koir kat skola td...

masok jew kete mama kata, "harini mama wat pav...." 

aku pon menyampok, "pashmina ek..?" (cakap sambil tersengih2)

mama pon jawab, "hish bukan laarhh... PAVLOVA!" 

aku dengan muka selenger nye cakap, " wots dat (what's that) ???"


begitu la serba sedikit perbualan aku ngan mama dalam kereta sat ni... memang sebelom nie tak pernah lagi aku dengar nama makanan nie.... kire nye first time dengar laa =,= ! ni sejarah pasal pavlova (sampai ade sajarah bagai)...


_____________________________________________________________________

 ____________________________________________________________________
 
 mama ada cakap kalo kat luar ni jual sepotong RM 18! tak bole bla betol..!!! hmm tak yah la kite membazir beli mende2 cam tuh... baik wat sendiri lagi puas dan sedap!! then kalo sebijik pulak harga RM 120... mahal bebenor! ok la tunjuk gambar lak...

err peace2 la pulak... tangan sape la tuu... :D


pavlova setelah di potong... delicios dowh!


pavlova sedia untuk dimakan! nyam2!

hmm sebenar nya aku ngah makan pavlova sambil menaip niyh!! hehehe sedappp!!! anda sume cuba la buat dirumah masing2... kalo nak resepi, just google it ok? hehe

wasalam ^_^

2 comments:

Nur Zalfa Afra said...

assalamualaikum..
uish mcm sedap je, klu secret recipe ni mesti lagi mhal..nmpk sedap je.. cntik lak tu ade strawberry ..

strawberry :) said...

wsalam!
pavlova ni mmg superb !
sedap sangat!
xpayah pi SR, wat sndr lagi best!
^_^