Friday, June 10, 2011

2 hari meng'hilang' ke PENANG!

Assalamualaikum...

"dua hari menghilang ke penang" bergitu la status ku di fb sebaik saja pulang dr Penang semalam... yang plan nak pi penang ni kakak... eksaited sangat nak pi sebab trip ke penang yg lepas die tak dapat ikot... so kali ni die nak sponser duit tol untuk ke penang ni (mentang2 da keje, nak sponser2 pulak :P)... kire 'memaksa' la ni sampai men'sponser' bagai... ape2 pon semua setuju lagi2 aku sebab boring asik dok umah jew 2 minggu cuti nie... hehe... abang pulak sponser duit minyak... erm aku sponser perut untuk nasi kandar... kikikiki

kitorang pegi penang ari selasa, balik ari rabu... 2hari 1 malam je... tapi best ar... banyak tempat jugak la kitorang cover... bergambar pon banyak!!


kitorang ke pulau pinang naik feri! nyaman!


check-in hotel


pas check-in hotel, kitorang ke QWEENSBAY! best2!


posing dlu sebelum masok QWEENSBAY mall.. :D


malam pulak pi pekena 'pesembok' kat Padang Kota...sedapp!... tapi harga disana, uih! tok sah habak la... memang kawW pun ya!

duduk la kita di bawah lampu neon...
ni la dia KOMTAR!


keesokan hari nya, pi la ronda2 penang cari jerok bawak balik KL...
'er abang kenapa nampak nak cepat je? -.-'

ha tengok tu servinior..! murah tuu..

tengok la! tengok la! aku beli belon! best nye main tiup2!!

lepas check-out, kitorang ke BATU FERINGGI tuk makan laksa penang... laksa nya, booole la tahan... tak de la sedap mane...

pas makan kitorang main2 kat pantai jap... suka2!

pas wat solat jamak kitorang terjumpa MASJID TERAPUNG! sangat indah permandangan disini..!


posing-posing!


ni la masjid terapung nya! cun kan?


n lastly kitorang pi makan nasi kandar kat restoran 'LINE CLEAR'
memang klo kitorang pi penang je kitorang akan masak kat restoran ni... memang best gile! cuba la! memang klo makan kat sini, memang akan teringat2 nnt balik KL! :D. .


hmm tiba lah masa pulang!! uhuks! bye penang!!!


memang penang destinasi pelancongan yang best la bagi aku. bole shopping sakan! masjid dia sume nye bersih! clean n clear wa cakap sama lo! kalo tak caya pi la penang sendiri... dan yang paling penting, makanan dia best2 belaka! hehe k la sampai di sini saja! byeeee!!!!

wasalam

3 comments:

amin said...

waaa..bestnye pg penanng...
borong sakan sguh yer..hehe..=))..
knp x alang2 kedah..=D..
dkt jer tuh...

amin said...

waaaa,,,,bestnye korang...
amin dah lame x pg penang..
walaupun dkt..hehe..
sonoknye berjalan..
dah dkt 6 bulan x blik umh...hehe
haa...da dkt kedah 2..awt x alang2 dtg..kihkihkih...=D

cute gurl said...

haha thx amin coz sudi bace post ni...
nak pi kedah cam na klu pi pinang pon 2ari 1malam jew...
hehe xsempat laa... ^_^