Thursday, May 26, 2011

Polis Perompak


assalamualaikum...



habis sudahh periksa pertengahan tahun yang telah berlangsung selama 2 minggu setengah... actualy 2 hari lepas da abih da periksa... so semalam dan hari ni, main jew la kat sekolah... hahaha... nak dijadikan cite, pagi tadi macam2 berlaku kat skola...

masuk je kelas, first2 aku bukak novel... pastu cikgu akaun masok... kitorang bincang ar jap kertas periksa akaun paper 2... pastu buat keje masing2... dalam pada buat keje masing2 tu, ada sorang cikgu ni datang kelas nak pinjam 2 orang pelajar suruh tolong dia jap... kebetulan pulak masa tuh aku dan Imanat duduk kat betol2 depan pintu, so dia pilih la kitorang dua orang... tolong steple kan kertas jew pon... apela sangat... nasib bek dapat merit... hehe... pastu kitorang rehat... mase rehat terjumpe lak dengan Khair Zawawi... dia ni masa form3 skola SMKBS, pastu lepas PMR dia masok asrama... ni kire dia datang melawat la...


kitorang pon bertanya khabar la sesama sendiri... ok pas je rehat, masok kelas... time ni aku, Imanat, Mior, Azmeer, Fadzli, dok la bersembang2... tetiba Azmeer ajak main 'BINGO'... ala yang main pangkah2 nombo tu... sapa abih dulu dia menang... kitorang lak mase tu memang tengah boring gile so main je la.. aku first n second round dapat nombo last.. :P kali ketiga aku menang no.1... hehehe... bangga ar jap...

pas da puas main 'BINGO', kitorang pike la sesame nak main ape lagi... Mior cadangkan main 'POLIS PEROMPAK'... aku tak pernah main benda alah ni so agak exited la nak main... mase nak main Zalikha n Fatha datang join sekali... so sume nya 7 orang la yang main... permainan ni lawak gile kot... kitorang dok tergelak2 je mase main benda ni... 'POLIS PEROMPAK' ni kira nya main mata la...

mula2 kena buat undi, polis sorang, perompak 2 orang, n tebusan 4 orang... perompak kene kenyit mata kat tebusan senyap2, jangan sampai terkenyit mata kat polis n bagi polis tahu yang dia perompak... tebusan lak klo da kene kenyit mata kat perompak kena cakap "AKU DA MATI" tanpa bagitau sape perompak nya... polis lak kalo da tau siapa dua2 perompak tu cakap la "AKU TANGKAP **** DAN ****"... kalo perompak dapat kenyit mata kat sume tebusan sebelom polis tangkap dorang, perompak menang... kalo polis dapat teka dua2 perompak sebelom perompak matikan sume tebusan, polis la menang... game over...

kitorang main benda ni dalam 1 bulatan je... tengok2 mata je... hahaha memang dalam proses nak kenyit2 mata memang lawak la...! ok la sampai sini je post aku kali ni... memang enjoy ar arini...! suke3! bye

wasalam ^_^

3 comments:

Khair Zawawi said...

childish !!!!

thanks !

School Of Tots said...

Jangan jadi polis yang merompak atau perompak yang menyamar jadi polis.

cute gurl said...

SOT: saba la pa...
KZ: :P eleh tau la die tu budak dewase... bola la ko!