Sunday, January 9, 2011

cikencop!

assalamualaikum...
setelah seminggu bersekolah, ni la baru ada masa nak update blog (on9 facebook ada masa lak.. ish3!)... apa2 pon aku memang bz giler minggu ni... sehari belajar 5 subjek, 5 5 subjek tu ada homework! homework tu pulak bukan nye sikit cikgu bagi... hei redo je la...

hah berbalik pada tajok diatas, semalam (sabtu) tengahari, mama buat 'chicken chop' yang dibantu oleh aku (tolong hias)... sedappppppp gileeeerrrrrrrr!!!!! kenyang sampai ke petang!



ingredient2 nya adalah seperti berikot:




tomato, brokoli & salad


ayam yang disalot tepung bersama lada hitam... ni bukan ayam KFC ye... harap maklom!


kuah cikencop


kentang goreng bersama sos blackpaper...

ok sekarang masa nye nak hias pulak... ni yang cantik2 ni aku la yang hias... wah terbangga plak...


mula2 susun sume sayur di sekeliling pinggan... baru letak ayam di tengah2...


ha cantik pon....

pastu letak pulak kentang blackpaper kita tadi atas salad...
and then curahkan kuah pulak atas ayam... lagi banyak, lagi maveles!

and the finishing product:



okey! da sedia untok mamam!!! wa cakap sama lu ar kan, mmg PERGH!! best gileerrr!

okey korang! cuba la buat kat rumah masing2 keyh! di jamin puas ati... kos pon murah jew... klo kat kedai ni, mau dibantainya 15 hinggit! baik wat sendiri... GUD LUCK! wasalam...

p/s tuk para pembaca: untuk resepi, just click my mom's blog...

p/s tuk my abang n my kakak yang berada di uia:
sori tak tunggu korang balik umah... ni baru testing... mama kata, abang n kakak balik jew, kita wat lagi sekali... dun wori be happi!!!

3 comments:

sot said...

Good food. I love chicken chop & western food in general. Next week can do it again...he he.

amir acap said...

weyhhh x aci r cmni...!! nak gak..sdap gle.. rugi xblik..hahaha.. pesan kat mama, next week wat chicken chop lagi ye..hehehe..

cute gurl said...

papa: yeah it's really good food to make my body weight up n up.... :D

abg: ha tu ar.. padan muke... kekeke.. ala tu pon kalo kakak balik... ajak kakak balik dlu baru bole buat... wakakakaka :P