Monday, December 20, 2010

diner antara dua keluarga...

assalamualaikum sume... ni nak kongsi cite ckit... ari sabtu aritu, uncle bakar meseg my papa ajak kami gi diner kat klang... die nak belanje... kitorang apelagi stuju jew la... rezki jgn ditolak, musoh jgn dicari... kekekek... tp yg ruginye, abg n kakak ade kat dorang punye hostel (UIA)... xley ar ikot serte... hmm xpew la ye abg n kakak, nnt korang balik, kite gi makan sesame lak... kekekeke...

lepas solat asar, kitorang betolak ke restoran jejantas sungai buloh, sbb papa n uncle bakar berjanji tuk jumpe di sana dlu sblm pi diner... sbb papa mane tau restoran tu at mane... so terpakse la konvoi... sampai jew di restoran jejantas, waktu solat maghrib da masuk... kitorang sampai dlu n pi menunaikan tanggungjawab sebagai umat islam yg sejati... kekekeke... pastu uncle bakar sekeluarga pon sampai (dorang da solat siap2 kat umah)... n kitorang pon memulakan perjalanan ke klang...

tetibe tuka plan pulak... kitorang diner di shah alam jew coz uncle bakar teringat yang papa ade 'gaot', xley makan sea food... so ke restoran makanan arab la kite... ape2 pon best jew makan kat restoran ni... walau pon bukan ditepi laut, xdew sea food, but still best...! sebenarnye dorang ajak kuar diner ni sempena besday aunty zila (isteri uncle bakar)... mama punye bezday lak 15 dis... so jadi la tuh... skali ngan celebrate bezday mama... kekekek...

mase makan tetibe aunty zila bagi hadiah ari jadi kak mama... wah terharu mama... ekekeke... mama pon jadi serba salah pulak sbb, dah la dorang belanje diner, pastu bagi present lak kat mama... hmm terima kasih bebanyak la ek uncle bakar sekeluarga...! :)



haris, haziq, aku n syima... (muke sume cam kanak2 riang... kekekeke)



ni la die senarai makanan kat restoran ni...



ni la die rupenye nasi arab... (ni lauk kambing... uncle bakar, papa n mama order lauk kambing... yg lain2 lauk ayam...)
nasi die banyak betol... kekenyangan kitorang lepas makan... sekali lagi terima kasih tu uncle bakar yg belanje kitorang 3 beranak makan... :)


2 comments:

Pinky Pixie said...

nasi arab? xpenah dengar. hehe. 1st time melihat.. =)

cute gurl said...

owh ye ke... nasi arab ni, beras die gune basmati... :) best la jgak..